Leren en ontwikkelen Rietdekken

Rietdekken

Rietdekken is vakmanschap. Riet is van oudsher een mooi en natuurlijk materiaal om mee te werken en een dak mee te bedekken. Als rietdekker werk je op hellende daken of aan gevels in nieuwbouw, restauratie en renovatie van voornamelijk woningen en boerderijen. Je maakt de ondergrond van het dak in orde, brengt vensters en doorvoeren aan en plaatst het riet. Je gebruikt speciaal gereedschap, zorgt voor een veilige werksituatie en gaat op verantwoorde wijze om met het milieu.

Kies uw cursus of opleiding

Tegenwoordig zijn er 2 opleidingen tot rietdekker, waarbij nog steeds het grootste gedeelte van de tijd op het dak gewerkt wordt. Rietdekken blijft immers een praktisch beroep. De 2 opleidingen zijn: de BBL 2 opleiding “Dakdekker Riet”, bedoeld voor de beginnend beroepsbeoefenaar met geen tot weinig ervaring in het rietdekken en het “Vakdiploma Rietdekker”, bedoeld voor deelnemers die al langer op het dak zitten of in het bezit zijn van het BBL 2 diploma. Naast deze opleidingen zijn er diverse cursusmogelijkheden, o.a. in samenwerking met BDA dak en gevelopleidingen en de Rietdekkers Opleiding Nederland (RON).

Aanmelden voor de rietopleidingen kan op: vakfederatie@riet.com of info@rietopleiding.nl. Algemeen telefoonnummer: 033 – 2464450.