Leren en ontwikkelen Pannendekken

Pannendekken

Dakdekken van hellende daken is een specialistisch ambachtelijke bouwactiviteit. De ondernemer moet alles weten van daktechniek, arbeidsomstandigheden, veiligheid, etc. Een Dakdekkersbedrijf opereert in de complexe, steeds veranderde bouwwereld.

De stichting GAan in de Bouw heeft een opleidingsmodule ontwikkeld: een totaalconcept van kwalitatief hoogstaande vakopleidingen, trainingen en scholing, gerealiseerd door het onderwijs in samenwerking met het bedrijfsleven.

Vakmodules
Een module betekent dat je in de vorm van een meerdaagse cursus de inhoud in theorie (vakkennis) en praktijk (vakvaardigheden) behandeld. Je maakt de kennis eigen door het lezen van de vaktheorie en daar vervolgens verwerkingsvragen bij te maken. De kennis breng je direct in de praktijk aan de hand van praktische opdrachten. Als afsluiting van de module maak je een praktijkopdracht die wordt beoordeeld. Geen jarenlange studies meer voor het behalen van de benodigde kwaliteitseisen, maar korte modules van de benodigde kwaliteitseisen, maar korte modules die afgerond worden met een geldig bedrijfstakcertificaat.

Met een certificaat voor een vakmodule heb je een waardevol bewijs van je vakmanschap en met dit certificaat op zak kan de deelnemer het geleerde direct in de praktijk brengen op de werkvloer.

Voordeel van de modules is ook dat werkgever zijn werknemer niet meer voor lange tijd kwijt is en kan op basis van de bedrijfswerkzaamheden besluiten welke modules voor hem of haar van belang zijn.

De vakmodules worden op verschillende plaatsen in het land aangeboden. Inschrijvingen starten najaar 2018. Informatie over locaties en wanneer de vakmodule wordt aangeboden is te vinden op www.gaanindebouw.nl