Opleidingsmogelijkheden

Op deze pagina vind je een overzicht van bestaande cursussen, opleidingen en trainingen binnen de Hellende Daken sector. Staat je opleiding erbij? Kies vandaag nog voor je toekomst. 

Pannendekken, Leidekken, Rietdekken

BHV:
Herhaling BHV
Opleider: NL geregistreerd
Meer informatie?
BHV:
Opleider: NL geregistreerd
Meer informatie?
Opleiding overig:
Rijbewijs B-E
Opleider: Bovag erkend en CBR diploma
Meer informatie?
Opleiding overig:
Solar techniek
Opleider: BDA of ISSO erkende opleider
Meer informatie?
Opleiding overig:
Asbest herkenning
Opleider: een asbest erkende opleider
Meer informatie?
Opleiding overig:
Leermeester
Heb je affiniteit met het begeleiden en opleiden van leerlingen in de Bouw & Infra? Dan kun je in principe leermeester worden. Je bent officieel leermeester als je de Basiscursus leermeester Bouw & Infra van Volandis hebt gevolgd. Opleider: Volandis
Meer informatie?
Opleiding overig:
Bladlood verwerking
Opleider: SVGO-Gaan in de Bouw of NCR
Meer informatie?
Vakmodule Rietdekker: Niveau 2
BBL opleiding dakdekker riet
De opleiding is geschikt voor jongeren die nog geen of nog heel weinig ervaring hebben op het rieten dak. De opleiding duurt 2 jaar. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is Deltion College te Zwolle.
Meer informatie?
Vakmodule Rietdekker: Niveau 3
Opleiding ‘Erfgoed rietdekker’
Met deze opleiding ben je goed toegerust op het werk als gespecialiseerd erfgoedrietdekker. Ook biedt de opleiding aansluiting op de opleiding Professional Restauratie (op MBO-4+ niveau). Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is NCE.
Meer informatie?
Vakmodule Rietdekker: Niveau 3
Workshop ‘Kwaliteit van riet’
Je leert binnen een praktische dag alles wat je moet weten over de kwaliteit van riet en hoe je die zelf ook kunt controleren. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De workshop is opgezet door de Vakfederatie Rietdekkers.
Meer informatie?
Vakmodule Leidekker: Niveau 3
Restauratie leidekker & loodgieter NCE
Met deze opleiding kun je doorgroeien naar de functie van gespecialiseerd restauratieleidekker/-loodgieter of naar (meewerkend) voorman op de bouwplaats. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is NCE.
Meer informatie?
Vakmodule Rietdekker: Niveau 3
Vakdiploma Rietdekker (Allround)
Het Vakdiploma Rietdekker is een opleiding bedoeld voor rietdekkers met minimaal 4 jaar ervaring op het dak, of voor rietdekkers in het bezit van het diploma Dakdekker Riet 2. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleiding is opgezet door de Vakfederatie Rietdekkers en wordt uitgevoerd door de RON.
Meer informatie?
Vakmodule Leidekken: Niveau 2
Leidekken (BBL)
Het is een vak apart: daken voorzien van leistenen, al of niet in combinatie met lood-, koper- en zinkwerk. Dit ambacht wordt in ons land door een beperkt aantal specialisten beoefend.De toepassing van leien heeft een lange geschiedenis. Door de eeuwen heen hebben leien zich bewezen als fraai en duurzaam materiaal, dat diverse voortreffelijke eigenschappen bezit. Dankzij deze eigenschappen is er een groot scala van toepassingen. Ambachtelijk vakmanschap en kwaliteit staat bovenaan. Om het ambachtelijke vakmanschap te behouden en de onderscheidende kracht verder te vergroten wordt er door de Nederlandse Vereniging van Leidekkers geïnvesteerd in certificering, opleiding en veiligheid. De opleiding die gevolgd kan worden is de primaire opleiding  Leidekken. Daarin wordt een leerling opgeleid tot een echte vakman. Deze opleiding voor het leggen van pannen is een echte praktijkopleiding. Ervaringen bij een leerbedrijf worden afgewisseld met praktijkscholingsdagen en theorieonderwijs via de computer. Alles om de leerling klaar te stomen voor het echte vak. Te beginnen met BBL2 – beroepsbegeleidende leerweg niveau 2.
Aanmelden
Vakmodule Leidekker: Niveau 2
Energiesystemen en dakramen in het leien dak
In leien daken worden meer en meer energiesystemen aangebracht.  De basiskennis en vaardigheden worden in deze module geleerd. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Leidekker: Niveau 2
Zink, koper, loodwerken leien daken
De basis van het verwerken van bladlood, zink en koper komt in deze module aan de orde. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Leidekker: Niveau 2
Basiskennis leidekken
In deze module wordt kennis gemaakt met veelvoorkomende vormen van het leidekken op daken en tegen gevels. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Leidekker: Niveau 2
Slopen van daken en gevels
Bij renovatiewerkzaamheden moet eerst de bestaande (lei)bedekking op de juiste wijze verwijderd worden. Daarnaast moet de ondergrond gereinigd en hersteld worden. De vrijkomende afvalmaterialen moeten vervolgens op de juiste wijze gesorteerd en afgevoerd worden. Dat wordt in deze module geleerd. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Leidekker: Niveau 2
Materiaal/werkvoorbereiding daken en gevels
In deze module worden de diverse dakvormen en kapconstructies beschreven, het ontstaan en winning van natuursteen/leien, het gebruik van gereedschap en worden basis dekkingsvormen behandeld. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Pannendekken: Niveau 2
Schade en onderhoud hellende daken
Bestaande daken moeten regelmatig onderhouden worden om lekkages te voorkomen. Onderhoud van daken kan dit voorkomen en als dakdekker leer je hier hoe dit onderhoud gepleegd wordt. In het geval van lekkage moet je schade kunnen herkennen en herstellen, dit leer je in deze module. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Pannendekken: Niveau 2
Energiesystemen op het dak
Tegenwoordig worden op veel daken energiesystemen aangebracht. De verschillende typen die worden toegepast hebben voorschriften voor een correcte montage op het dak. De basiskennis en vaardigheden voor het plaatsen van bijvoorbeeld PV-panelen leer je in deze vakmodule. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Pannendekken: Niveau 2
Dakdoorbrekingen pannendaken
Voor het aanbrengen van dakvensters, dakkapellen en dakdoorvoeren wordt er een gat in de dakconstructie gemaakt. In deze vakmodule verkrijg je de kennis en vaardigheden die je hiervoor nodig hebt. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Pannendekken: Niveau 3
Dakdekken met hoek- en kilkeper
Bij verschillende bouwvormen worden verschillende daktypen gebruikt. Bij de ontmoeting van dakvlakken komen hoek- en kilkepers voor. Hoe je deze specifieke constructies moet bedekken leer je in deze vakmodule. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Pannendekken: Niveau 3
Waterkerende aansluitingen
Een hellen dak heeft vaak een gevel. Op de plekken waar het dak en de gevel samenkomen zijn er verschillende oplossingen mogelijk om ervoor te zorgen dat het water erbuiten gehouden wordt. In deze vakmodule leer je welke oplossingen, met welke soort producten, er mogelijk zijn en hoe je deze uitvoert. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Pannendekken: Niveau 3
Bouwfysica van het hellende dak (basisprincipes)
Een hellend dak heeft vaak een gevel. Op de plekken waar het dak en de gevel samenkomen zijn er verschillende oplossingen mogelijk om ervoor te zorgen dat het water erbuiten gehouden wordt. In deze vakmodule leer je welke oplossingen, met welk soort producten, er mogelijk zijn en hoe je deze uitvoert. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Pannendekken: Niveau 3
Brandveiligheid en geluidsoverdracht
Bij daken van bijvoorbeeld rijtjeshuizen worden verschillende daktypen gebruikt. Om te voorkomen dat er brandoverslag of geluidsoverlast ontstaat moeten de details goed worden gemaakt in deze dakconstructie. In deze vakmodule ga je dieper in op de afwerking van aansluitingsdetails. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Pannendekken: Niveau 3
Zinkwerken pannen- en leien daken (basis)
Op verschillende manieren wordt er gebruik gemaakt van zink op hellende daken. In deze module krijg je basis van het verwerken van zink om bijvoorbeeld een zinken goot op een dak aan te brengen. Tijdens de lessen krijgen de leerlingen zowel theorie- als praktijkinstructies. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule dakdekken: Niveau 2
Veiligheidssystemen op hellende daken
Om er voor te zorgen dat er veilig op een dak gewerkt kan worden zijn er systemen die op een dak worden gemonteerd. In deze vakmodule leer je hoe je veiligheidssystemen correct monteert zodat er duurzaam en veilig mee kan worden gewerkt. Tijdens de lessen krijgen de leerlingen zowel theorie- als praktijkinstructies. In (slechts) één handzaam boek (per vakmodule) staat alle informatie die nodig is voor het behalen van het certificaat: verwerkingsvragen die helpen om de theorie eigen te maken en praktische opdrachten ter voorbereiding op het praktijkexamen. De vakmodule wordt vooralsnog gegeven op 1 opleidingslocatie, te weten Bouwmensen Horst te Horst. Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op www.gaanindebouw.nl.
Aanmelden
Vakmodule Pannendekken: Niveau 2
Basisvaardigheden pannendekken
Je maakt kennis met de veel voorkomende dakconstructies en het basisgereedschap van de dakdekker. Je leert de basis voor het dakdekken met betonnen en keramische pannen. De basisvaardigheden uit deze vakmodule zijn onmisbaar om te werken op het dak. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?
Vakmodule Dakdekken: Niveau 2
Veilig werken op hoogte
Zekerheid over de veiligheid is een absolute voorwaarde om het werk uit te voeren. In deze module wordt geleerd welke richtlijnen gehanteerd worden voor het werken op hoogte en hoe de werkplek veilig gehouden wordt. Kijk voor beschikbare subsidiemogelijkheden in het subsidieoverzicht. De opleider is SVGO-Gaan in de Bouw.
Meer informatie?

Wil je meer weten over de vele voordelen die de cao voor Hellende Daken biedt?

Neem contact met ons op.

085-489 90 50
info@hellendedaken.nl

© 2022 Hellende Daken
Website door Webton
Naar boven