Nieuws Basisvaardigheden pannendekken

Basisvaardigheden pannendekken

Afgelopen januari is op de trainingslocatie in Horst weer een groep dakdekkers hellende daken gestart met module D02 ‘basisvaardigheden pannendekken’. Deze groep bestond uit 11 deelnemers, waarvan een groot aantal in dienst zijn bij leden van Gebouwschil Nederland (GNL).

In de module D02 wordt er kennis gemaakt met de veel voorkomende dakconstructies en het basisgereedschap van de dakdekker. De basis voor het dakdekken met betonnen en keramische pannen wordt geleerd. Deze basisvaardigheden uit deze module zijn onmisbaar om te werken op het dak. De module duurt 4 dagen, dit is inclusief de examendag.

Op de eerste dag werden ze verwelkomt door Piet Jacobs, opleidingscoördinator hellende daken en tevens bestuurslid van het OOHD. Daarna was het aan Lammert van Pijkeren, theoriedocent van het Deltion College om de deelnemers de basis kennis dakdekken hellende daken bij te brengen.

Op de tweede en derde dag werd de theorie van dag 1 in praktijk gebracht. De leermeesters van deze twee dagen waren Toon Janssen en Hans Schatorie.

Op de vierde dag werd er door 10 deelnemers gestart met hun praktijk examen. 1 deelnemer kon deze dag geen examen doen in verband met de geboorte van zijn kind. In de middag bezocht de heer Bruno Dankloff van de Examenkamer de opleidingslocatie. De senior opleider, Sil Gielen assisteerde de examinator de laatste dag en legde de lat zeer hoog. Alle deelnemers hebben de module met een heel goed resultaat doorstaan en allen zijn met een ruim voldoende geslaagd.

Heeft u ook een medewerker die u graag deze module wilt laten volgen, dan kan dat. Er zijn dit jaar meerdere data waarop deze module wordt gegeven. Ook zijn er uiteraard andere modules waarvoor u uw medewerkers kunt inschrijven. Kijk hier voor de planning. Heeft u een werknemer die een bepaalde module heeft gevolgd …. vergeet dan ook niet uw subsidie aan te vragen bij het OOHD!